Algemene Voorwaarden

Algemeen

Door een bestelling bij ons te plaatsen gaat u automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden van Pet-design.
De Algemene Voorwaarden mogen ten aller tijden door Pet-design gewijzigd worden, wel is Pet-design verplicht de laatste wijzigingsdatum aan te geven onderaan de Algemene Voorwaarden. Pet-design zal in deze Algemene Voorwaarden verder omschreven worden als wij, ons, onze.

1.0 Producten

Wij doen onze uiterste best om onze producten zo goed mogelijk te omschrijven en duidelijke foto’s op de site te zetten. Desondanks kan het voorkomen dat een product afwijkt van de foto. Als u graag meer informatie wilt, kunt u hiervoor altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen altijd extra foto’s maken als u dat wilt. Natuurlijk is het ook mogelijk om onze producten eerst te komen bekijken, voordat u een bestelling plaatst.

Als het product zodanig afwijkt dat u er niet tevreden over bent, mag u het product altijd aan ons retourneren. Zie voor de voorwaarden het kopje ‘Ruilen en Retourneren’.
Onze producten zijn handgemaakt dus kleine imperfecties zijn mogelijk. Wij controleren onze producten voor verzenden goed op stevigheid. Lusjes, hoeken en plaatsen waar kracht op kan komen te staan worden extra verstevigd. Mocht u desondanks een grote fout ontdekken bij ontvangst van uw bestelling, neem dan svp zo spoedig mogelijk contact met ons op voor een oplossing. Wij zullen altijd een foto vragen van het gebrek aan uw product waarop het gebrek duidelijk zichtbaar is.

1.1 Producten speciaal voor u gemaakt

Als u producten zelf samen stelt, worden deze speciaal voor u gemaakt. Dit houdt in dat het product niet geruild of geretourneerd kan worden. Mocht er iets mis zijn met het product kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, zie het kopje ‘Ruilen en Retourneren’.
Voor producten die speciaal voor u gemaakt worden staat een levertijd van 14 werkdagen na betaling.

2.0 Aansprakelijkheid

Wij zijn niet aansprakelijk voor schade door het gebruik van onze producten. Gebruik de producten daarom ook verantwoord. Zorg ten aller tijden dat uw dier niet vast kan komen te zitten in onze producten

3.0 Betaling en verzending

Er zijn bij ons vier mogelijkheden om te betalen, namelijk vooruitbetaling (via bankoverschrijving of ideal), contant of pinnen bij persoonlijk ophalen.
Als u kiest voor vooruitbetaling en verzending, versturen wij uw bestelling nadat het bedrag op onze rekening is bijgeschreven. Als u producten kiest uit onze voorraad, versturen wij de producten binnen vijf werkdagen nadat wij de betaling hebben ontvangen. Als u producten kiest die wij voor u gaan maken, is deze levertijd ongeveer twee weken. Mocht de bestelling vertraagd zijn door bijvoorbeeld ziekte of vakantie dat wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Sommige producten hebben een langere levertijd ivm voorraad. In dit geval staat het altijd vermeld bij het product.
De tijd die de bezorger nodig heeft wordt niet bij onze levertijd gerekend, dit is doorgaans 1 a 2 werkdagen. U ontvangt altijd een email als uw bestelling verzonden is. Wij doen er alles aan om uw pakket zo goed mogelijk te verzenden. Mocht er iets kapot gaan of het pakket raakt vermist, neem dan even contact met ons op. Dan zoeken we samen naar een oplossing.
Wilt u de bestelling ophalen, dan gebeurd dat op afspraak. Mocht u kiezen voor afhalen dan nemen wij contact met u op om datum en tijd af te spreken.

Het doorgeven van de juiste persoons- en adresgegevens is uw eigen verantwoordelijkheid.
Als een pakketje niet bezorgd kan worden en naar ons wordt teruggestuurd omdat de adresgegevens niet kloppen, zijn de ‘verloren’ verzendkosten voor uw eigen rekening. Uiteraard willen we het pakketje opnieuw versturen – naar het juiste adres – mits u opnieuw de verzendkosten betaald. Controleer daarom goed of u de juiste gegevens invult!

Als het pakketje om andere redenen niet kan worden bezorgd, zullen de extra verzendkosten voor het opnieuw proberen in de meeste gevallen voor u zijn. Mocht het een duidelijke fout van de vervoerder zijn, verzenden wij het opnieuw (de vervoerder vergoed dan de verzendkosten). Zowel u als wij houden hierbij het recht om te besluiten het pakketje niet opnieuw te versturen. In dat geval krijgt u de betaling (met aftrek van de verzendkosten) teruggestort.

3.1 Verzendkosten

Wij verzenden via pakketpost, de kosten zijn de tarieven de pakketdiensten hanteren. U vind deze tarieven onder het kopje ‘Verzendopties’ op onze Website. 

4.0 Uitverkocht

Ondanks dat wij grote zorg aan onze website besteden, kan het in geval van meerdere bestellingen voorkomen dat een product voortijdig is uitverkocht. Wij zullen u hier tijdig van op de hoogte stellen en de nieuwe levertijd aangeven. Als u niet akkoord gaat met de nieuwe levertijd zal het aankoopbedrag (van het uitverkochte product) teruggestort worden.

5.0 Ruilen en retourneren

Het is altijd mogelijk om artikelen te ruilen of te retourneren, mits de producten ongebruikt en onbeschadigd zijn.
U heeft een bedenktijd van 14 dagen. Neem altijd eerst contact met ons op. Daarna kunt u de artikelen aan ons terugsturen, de verzendkosten voor het terugsturen zijn geheel voor uw eigen rekening (tenzij het om productie fouten gaat).
Als wij de artikelen in goede staat hebben ontvangen, zullen we in geval van retournering het betaalde bedrag (na aftrek van de verzendkosten) terugbetalen.
In het geval van ruilen zullen we u de nieuwe artikelen toesturen nadat we een eventuele bijbetaling hebben ontvangen.
De nieuwe verzendkosten zijn voor eigen rekening. 
Voor het retourneren van de hele bestelling krijgt u van ons een retouretiket waarmee u uw bestelling kosteloos terug kunt sturen. 
Als u artikelen persoonlijk komt ophalen of terugbrengen is het retourneren en ruilen uiteraard kosteloos.

6.0 Privacy

De persoonlijke gegevens (zoals uw naam en adres) die u ons geeft, gebruiken wij enkel voor het maken van de factuur en het verzenden. Wij geven uw gegevens nooit door aan derden.
Ook uw e-mail adres voor de nieuwsbrief geven wij niet door aan derden.

7.0 Namaken

Een aantal van onze producten zijn, door onszelf bedacht en enkel bij ons te koop.
Het is niet toegestaan deze producten voor verkoop doeleinden na te maken.

8.0 Reviews

Onze productreviews worden automatisch goedgekeurd door de site. Ook negatieve reviews worden gewoon geplaatst. Met een productreview kun je petpoints verdienen, het maakt niet uit of de review positief of negatief is. Bedrijfsreviews komen rechtstreeks van Facebook of Google. Wij hebben geen invloed op de inhoud.

Laatste wijziging Algemene Voorwaarden d.d. 3-11-2024

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Compare