Veel gestelde vragen
Producten uit voorraad proberen wij zo snel mogelijk op de post te doen.
Voor touwen rekenen wij 14 werkdagen vanaf dat de betaling bij ons binnen is. Dit is ruim gerekend voor het geval we meerdere bestellingen hebben. Meestal heb je je bestelde producten wel eerder in huis.
Voor voer rekenen wij 3-7 werkdagen. Dit is afhankelijk van de voorraad en het aantal bestellingen. Voer gaat op volgorde van bestellen dus als iemand 20 kilo heeft besteld kan het zijn dat we een nieuwe lading moeten mixen. Deze moet dan eerst 48 uur in de vriezer wat de levertijd verlengt. Hou altijd rekening met 5 werkdagen en bestel op tijd. Mocht je haast hebben of het geen probleem vinden het zelf in te vriezen kun je altijd even een berichtje sturen via onze contactpagina.
Als je bestelling nog niet verzonden is kan dat. Je maakt gewoon een nieuwe bestelling en ipv verzenden kies je de optie “toevoegen aan mijn bestelling”. Wij zorgen dat het dan bij je andere bestelling in het pakket komt.
Let op!
Dit geld niet voor grote balen bodembedekking. Deze worden apart verzonden.
Verzenden is voor ons ook niet gratis, de laatste tijd zijn de prijzen ook flink omhoog gegaan. We zouden dit kunnen compenseren door de prijs van onze producten omhoog te gooien maar die houden wij liever laag.
Daarnaast houden wij de verzendkosten al zo laag mogelijk voor jullie. Jullie betalen evenveel aan verzendkosten als wij. Veel webshops rekenen gewoon het standaard postNL tarief, wij verlagen de verzendkosten zodra wij zelf ook minder hoeven te betalen (hoe meer pakketten je verzend hoe goedkoper het word). Dit vinden wij wel zo eerlijk.
Jazeker! Onze touwen kunnen tot 60 graden gewoon in de wasmachine. Om schade aan je wasmachine te voorkomen kun je klimwanden en buigtouwen het beste in een wasnet of kussensloop doen ivm ijzeren onderdelen.
Ons voer is in de verpakking ongeveer een jaar houdbaar. Hierna is het niet slecht maar kunnen de voedingswaardes achteruit gaan.
Je kunt het voer het beste bewaren in een goed afgesloten ton of blik.
De dierlijke variant zitten insecten en visjes in en de vega niet. Wij voeren zelf vega omdat we een gemengde groep hebben (de oudste zijn rond de 2 en de jongste net een half jaar). Ratten hebben tot ongeveer een jaar nog dierlijke eiwitten nodig, als je vega voert kun je ze zelf af en toe wat geven en met dierlijk krijgen ze het sowieso. Eigenlijk net wat je zelf makkelijk vind dus.
Junior is geschikt tot 12 weken, hier zitten extra dierlijke eiwitten in, in de adult dierlijk zitten wel dierlijke eiwitten maar een stuk minder en de vega is uiteraard vegetarisch.
Wij houden zelf dit aan:
- tot 3 maanden zeker dagelijks
- tot 8 maanden maximaal 3x per week
- tot 1 a 1,5 jaar 1 x per week
- Na 1,5 eigenlijk niet meer, als ze af en toe nog wat krijgen is het geen ramp maar niet wekelijks meer.
Dierlijke eiwitten kun je zelf bijvoeren in de vorm van gedroogde insecten, visjes, gekookte kip, goed hoogwaardig kattenvoer uit blik (cosma nature, almo nature of applaws) of een gekookt eitje. Ratten houden wel van variatie. Als je Adult dierlijk voert is dit in principe niet nodig (af en toe tussendoor mag uiteraard wel).
De aanbevolen hoeveelheid voer is 15-20 gram per rat per dag. Als je merkt dat er veel blijft liggen kun je iets minder voeren tot alles op gaat.
